Het ontwerp van de zool
De zool wordt zeer nauwkeurig opgebouwd uit diverse elementen en hardheden. De zolen worden via ons eigen freessysteem geproduceerd en in onze eigen werkplaats gemaakt. Deze bestaan uit diverse materialen die met de patiënt zijn besproken.
Volcontactzolen
Om deze steunzolen te ontwikkelen worden de voeten gescand met een 3D-scanner die ook het landschap van de voet inscant. Hierbij hebben we het landschap van de voet als uitgangspunt en kunnen we in ons Podo Cad Cam Design programma diverse correcties uitvoeren en elementen toevoegen.
Het materiaal van de steunzolen en het afdekmateriaal kunnen in diverse hardheden gemaakt worden zoals bijvoorbeeld voor gebruik in het dagelijks leven, voor sportzolen en gecertificeerde(secosol) materialen voor werkschoenen.
Mechanische steunzolen
Mechanische steunzolen zijn meer ondersteunend en corrigerend in de achter- en of voorvoet. Vaak worden deze steunzolen ingezet bij een platvoet met een forse kanteling naar binnen.
Mechanische steunzolen kunnen in elementen en diverse kuipzolen opgebouwd worden. Ook kunnen de steunzolen gecombineerd worden met proprioceptieve elementen. De mechanische steunzolen worden bij Podocentrum Alblasserwaard ontworpen in ons Podo Cad Cam Design programma middels een 3D-scan.
Proprioceptieve steunzolen
Proprioceptieve steunzolen worden ook wel bourdiol steunzolen genoemd. Dit zijn steunzolen opgebouwd op een grondpatroon van leer in combinatie met kurkelementen van een paar millimeter dikte. Deze steunzolen worden ingezet wanneer er problemen zijn vanuit houding gerelateerde klachten.
Wennen aan de zolen
Als u een podologische inlegzool gaat dragen moet u rekening houden met een bepaalde gewenningsperiode. Dit kan variëren van een aantal dagen tot enkele weken. Ook kunnen er spierpijnklachten optreden. Het één en ander is afhankelijk van de correctie die in de zool is aangebracht.
U krijgt twee folders mee: Schoenadvies en Gebruiksinstructie Zolen. Uiteraard is het belangrijk dat er een goede schoen met uitneembaar voetbed is of aangeschaft wordt waar de zool in past.
Nacontrole
Na ongeveer 6 weken vind er een evaluatiegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt de werking van de zolen besproken met betrekking tot uw klachten. Mogelijk kan nog een kleine correctie worden aangebracht aan uw zolen of kan er een aanvullende therapie nodig zijn.