Behandelingen

De behandelingen bestaan uit het leveren van therapiezolen, meegeven van oefeningen, tapen, drukvrij leggen door middel van vilttherapie, ortheses, schoenadvies en het incidenteel weghalen van eelt of likdoorns.

Therapiezolen

Wanneer wordt besloten om uw klachten te behandelen doormiddel van een zool, dan zullen deze een week na het onderzoek klaar zijn. Het ontwerp van de zool wordt gemaakt door de bevindingen die uit het onderzoek komen.

Het ontwerp van de zoolHet ontwerp van de zool

De zool wordt zeer nauwkeurig opgebouwd uit diverse elementen en hardheden. De zolen worden via ons eigen freessysteem geproduceerd en in onze eigen werkplaats gemaakt. De zool bestaat uit diverse materialen die met de patiënt zelf zijn doorgesproken.

De zool bestaat uit diverse materialenDe zool bestaat uit diverse materialen

De therapiezolen worden via eigen freessysteem geproduceerd
De therapiezolen worden via eigen freessysteem geproduceerd
De therapiezolen worden via eigen freessysteem geproduceerdDe therapiezolen worden via ons eigen freessysteem geproduceerd

Het afwerkingsmateriaal mag de patiënt zelf kiezenHet afwerkingsmateriaal mag de patiënt zelf kiezen

Proces van het maken van de zoolProces van het maken van een therapiezool

Wennen aan de zolen

Als u een podologische inlegzool gaat dragen moet u rekening houden met een bepaalde gewenningsperiode. Dit kan variëren van een aantal dagen tot enkele weken. Ook kunnen er spierpijnklachten optreden. Het één en ander is afhankelijk van de correctie die in de zool is aangebracht.

U krijgt twee folders mee: 'De juiste schoen' en 'Het gebruik van de zolen'. Uiteraard is het belangrijk dat er een goede schoen met uitneembaar voetbed is of aangeschaft wordt waar de zool in past.

U krijgt twee folders mee

Goede schoen met uitneembaar voetbed

Nacontrole

Het is belangrijk dat u na ongeveer 6 weken terugkomt voor een nacontrole. Tijdens dit bezoek wordt besproken of de zolen aan uw verwachtingen voldoen. Mogelijk kan nog een kleine correctie worden aangebracht aan uw zolen.

Lees onze laatste blogberichten

Op de blog van Podocentrum Alblasserwaard blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen (sport)podologie en ander voetennieuws.