Sportpodologie

Podocentrum Alblasserwaard voorkomt of behandelt klachten die ontstaan door sporten. Met kennis van voeten, van de belasting van de voet bij sport en van sportschoenen kunnen wij advies over sportschoeisel geven.

Wat is sportpodologie?

Naast het behandelen van sportklachten, weet Podocentrum Alblasserwaard alles over de de kenmerken van een sportschoen, zoals stabiliteit, demping en afwikkeling. Met deze kennis kunnen wij een weloverwogen individueel advies geven over geschikte sportschoenen en standaard inlegzolen. Ook de oude sportschoenen geven informatie wat betreft vervorming, slijtage en kwaliteit.

Bij Podocentrum Alblasserwaard kunt u terecht voor sportpodologie

Voorkom sportblessures

Sporten is belangrijk, maar sporten op goede schoenen is nog veel belangrijker. Door het gebruik van onjuiste of versleten schoenen kunnen blessures optreden. Wanneer er geen klachten zijn is het niet wenselijk om met zolen te gaan werken.

Belangrijk is dat u de juiste schoen aanschaft voor de sport die u beoefent. Zo zijn er bijvoorbeeld voor hardlopers schoenen met verschillende correctieblokken in de sportschoen. Verder is het van belang dat u de sportschoen op tijd vervangt zodat stabiliteit en demping gewaarborgd blijft.

Lees onze laatste blogberichten

Op de blog van Podocentrum Alblasserwaard blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen (sport)podologie en ander voetennieuws.