Schoenadvies

Podocentrum Alblasserwaard geeft advies welke schoen bij uw voet past. Hierbij letten wij op de lengte, breedte, afwikkeling, soort materiaal en de eigenschappen van de schoen.

Wat is schoenadvies?

Goed schoeisel kan veel voet- en houdingsklachten verhelpen en voorkomen. Daarom helpt Podocentrum Alblasserwaard u graag mee met het uitzoeken van de juiste schoen.

Kies de juiste schoen!

De juiste eigenschappen

Het is belangrijk dat uw schoen goede eigenschappen heeft, zoals:

  1. Stevige achterzijde bij de hiel (contrefort) en goed omsloten bij de hiel. De schoen mag niet slippen bij de hiel;
  2. De schoen moet op het juiste punt op de ballijn buigen. De ballijn is het breedste gedeelte van de voorvoet. Daarnaast moet de schoen niet van de hiel naar de ballijn kunnen buigen.
  3. Heeft u aangemeten zolen? Dan zijn er tegenwoordig al veel schoenen met een uitneembaar voetbed beter is om met de zolen de schoenen te kopen.
  4. Uw schoen moet niet te plat zijn! Veel mensen denken dat een platte schoen goed is maar daar ontstaan juist hielpijn klachten door. Door de platte schoen ontstaat teveel trekkracht op de peesplaat tijdens het afwikkelen van de voet.

Lees onze laatste blogberichten

Op de blog van Podocentrum Alblasserwaard blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen (sport)podologie en ander voetennieuws.