Schoenadvies

Podocentrum Alblasserwaard geeft advies welke schoen bij uw voet past. Hierbij letten wij op de lengte, breedte, afwikkeling, soort materiaal en de eigenschappen van de schoen.

Waarom schoenadvies?

Goed passende schoenen kunnen veel voetproblemen voorkomen. Een goede schoen voorkomt het ontstaan van eelt, likdoorns en hamertenen. Er zijn diverse soorten schoenen waarbij niet alleen de lengtemaat maar ook de breedte op de ballijn, de afwikkeling en het soort materiaal (stretch bij knokvorming) al aangepast is. En dan nog is het slechts een confectieschoen!

Goed passende schoenen kunnen veel voetklachten voorkomen

Orthopedische voorziening aan een confectieschoen

OVAC is een orthopedische voorziening aan een confectieschoen. Dat betekent dat er een afwikkelvoorziening onder de schoen gemaakt kan worden of een hakverhoging bij beenlengteverschil of een sturingswig. Bij een knobbel achter op de hiel (ook wel Haglundse exostose genoemd) kan het contrefort (hielversteviging) aangepast worden.

Durea schoenen

Podocentrum Alblasserwaard heeft goede ervaringen met Durea schoenen. Bekijk hieronder een video over de ontwikkeling en productie van deze schoenen:

Lees onze laatste blogberichten

Op de blog van Podocentrum Alblasserwaard blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen (sport)podologie en ander voetennieuws.