Podologie

Bij Podocentrum Alblasserwaard wordt u geholpen door een registerpodoloog. U kunt naar de registerpodoloog met voet-, knie,- rug- en nekklachten, maar ook voor schoenadvies en aanpassingen aan schoenen.

Voetklachten bij reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen en andere soorten bindweefsel zoals kraakbeen. Op deze pagina hebben we een aantal veelvoorkomende voetklachten (ten gevolge van reuma) uitgelicht.

Lees hieronder meer over de verschillende reumatische voetklachten die de registerpodoloog kan behandelen:

Morbus Ledderhose

Morbus Ledderhose is een aandoening waarbij in het bindweefsel van de peesplaat verhardingen ontstaan knobbels. De meeste ledderhosepatiënten hebben 's morgens na het uit bed stappen de meeste pijn aan hun voeten. Kramp en kortstondige pijnscheuten zijn de meest voorkomende klachten, maar die verdwijnen snel na wat gelopen te hebben. Met zooltherapie en rekoefeningen kunnen we de klacht doen verminderen.

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis (of R.A.) is een ontsteking van het slijmvlies in gewrichten. Regelmatig zijn ook peesscheden en slijmbeurzen bij het ontstekingsproces betrokken. Door nieuwe medicatie zijn de vergroeiingen in een gewricht niet zo erg als vroeger. Hier kunnen we met echografie ook zien of het gewricht ontstoken is en rapporteren naar de huisarts.

Artrose

Artrose is schade aan het kraakbeen in de gewrichten. Pijn bij bewegen en (start)stijfheid is heel kenmerkend voor artrose. Vaak is er in rust ook pijn.

Deze klacht heeft vele oorzaken. Meestal is dit slijtage, maar ook door een infectie en trauma kan artrose ontstaan. Artrose kan in alle gewrichten van voet en enkel voor komen.

Fybromyalgie

Fybromyalgie betekent pijn van spieren en bindweefsel. wordt het ook wel weke-delenreuma genoemd. Bij fibromyalgie hebben de mensen pijn bij de aanhechtingen van de pezen aan het bot. Bij afwijkingen in stand van de voet en overbelasting kunnen we met zooltherapie en schoenadvies de klachten verminderen.

Lees onze laatste blogberichten

Op de blog van Podocentrum Alblasserwaard blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen (sport)podologie en ander voetennieuws.