Podologie

Bij Podocentrum Alblasserwaard wordt u geholpen door een registerpodoloog. U kunt naar de registerpodoloog met voet-, knie,- rug- en nekklachten, maar ook voor schoenadvies en aanpassingen aan schoenen.

Wat is podologie?

Podologie betekent letterlijk voetkunde. U kunt bij de registerpodoloog terecht met heel veel verschillende klachten die te maken hebben met uw voet. Ook voor voetproblemen door reuma of diabetes kunt u terecht bij de registerpodoloog.

Wat is podologie?

Samenwerking

Bij Podocentrum Alblasserwaard werken we samen met o.a. fysiotherapeuten, pedicures, manueel therapeuten en schoenenwinkels. Deze samenwerkingen zijn ontstaan doordat we weten wat ieder zijn behandelmogelijkheid en expertise in eigen vakgebied is en we daardoor de klantgericht kunnen adviseren en doorverwijzen.

De registerpodoloog

Een registerpodoloog staat ingeschreven in kwaliteitsregister van de Stichting LOOP en voldoet aan de volgende kwaliteitsnormen:

  • Het gevolgde onderwijs en het op peil houden van de kennis via bij- en nascholing;
  • Procesbeschrijving van de voetzorg in een zorgprotocol en gedigitaliseerd zorgdossier, waaronder de richtlijn Methodisch handelen en Verslaglegging;
  • De beroepscode met daarin onderwerpen als beroepshouding, cliëntbejegening, privacy, hygiëne, toegankelijkheid en bereikbaarheid;
  • Wijze van declareren naar zorgverzekeraars;
  • Afhandeling van klachten.

Lees onze laatste blogberichten

Op de blog van Podocentrum Alblasserwaard blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen (sport)podologie en ander voetennieuws.