Echografie

Echografie is bekend vanuit de zwangerschaps-diagnostiek. Deze techniek kan ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven.

Wat is echografie?

Echografie is bij de meeste mensen bekend vanuit de zwangerschaps-diagnostiek en het zichtbaar maken van het ongeboren kind. Deze techniek kan ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Hoogfrequente geluidsgolven, welke voor het menselijk oor niet waarneembaar zijn, worden het lichaam in gezonden.

Echografie wordt toegepast om spieren en zenuwen goed te weergeven

Echo's omzetten naar beeld

Om de geluidsgolven het lichaam in te sturen, wordt een transducer rechtstreeks op de huid geplaatst. Deze transducer is ook in staat om de terugkerende echo’s te ontvangen. Echo’s ontstaan in het lichaam waar de ene structuur overgaat in een andere. Deze echo’s worden door een computer razend snel verwerkt tot een beeld op de monitor welke dan de structuren die onder de huid liggen weergeeft.

Lees onze laatste blogberichten

Op de blog van Podocentrum Alblasserwaard blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen (sport)podologie en ander voetennieuws.